Pavargote nuo stumdymosi parduotuvėse, sukinėjimosi virtuvėje ir nuolatinio galvos skausmo ką paruošti pietums ar vakarienei? – paskambinkite mums ir paįvairinkite savo kasdieninį meniu restorano “Siesta” rekomenduojamais patiekalais bei pasijuskite tikru šefu: juk būtent Jūsų rankos iš orkaitės trauks ir šeimai patieks išskirtinius, su meile restorano “Siesta” šefo ruoštus skanumynus!

Meniu Jūsų stalui

visų patiekalų kiekius paskaičiavome 4-6 asmenų kompanijai


Pagrindiniai patiekalai

pagaminsite per 20-50 min, gaminimo instrukcijos nurodytos žemiau

Kiaulienos šonkauliai su medaus glazūra, rekomenduojame 3-4 asm.
35 €/vnt. (1 kg)

šonkauliai šonkauliai

Antis, rekomenduojame 6 asm.
35 €/vnt. (1.6 - 1.8 kg)

kimšta bolivine balanda ir vaisiais

Velingtono kepsnys, rekomenduojame 4-6 asm.
55 €/vnt. (1 kg)

jautienos filė traškioje tešloje, su vytintu kumpiu ir grybų įdaru

Anties kojelės konfit, rekomenduojame 4-6 asm.
35 €/vnt. (1 kg)

su daugiagrūdžiu ir slyvomis

Jaučio žandai, rekomenduojame 4-6 asm.
35 €/vnt. (1 kg)

su  šakninėmis daržovėmis ir griliuje keptomis bulvytėmis

Lašišos file, rekomenduojame 4-6 asm.
40 €/vnt. (1 kg)

traškioje tešloje su špinatų ir cukinijų įdaru

Papildomai užsakomi garnyrai
5 €/vnt. (0.5kg)

  • šakninės daržovės su medaus ir garstyčių glazūra (0.5kg)

  • marinuotos daržovės (0.5kg)

  • daugiagrūdis (0.5kg)
  • krosnyje arba griliuje keptos bulvytės su prieskoniais (0.5kg)

Užkandžiai

Anties kepenėlių paštetas, rekomenduojame 8-10 asm.
30 €/vnt. (1 kg)

 

Prancūziškas pyragas su karamelizuotais svogūnais ir ožkos sūriu, rekomenduojame 4-6 asm.
15 €/vnt. (0.8-1 kg)

(kišas)

Ilgai marinuota, krosnyje kepta antis , rekomenduojame 4-6 asm.
25 €/vnt. (0.8-1 kg)

su medaus ir slyvų glazūra (patiekiama šalta, nukaulinta)

Sūdytos lašišos “gravlax”, rekomenduojame 4-6 asm.
20 €/vnt. (0.5kg)


Roast beef, rekomenduojame 4-6 asm.
20 €/vnt. (0.5kg)

plonai pjaustyta marinuota jautienos nugarinė nuo žarijų

Duona, desertas

Vanilinė panna cotta su karamelizuotomis vyšniomis, rekomenduojame 6 asm.
18 €/vnt. (0.6 kg)

Šokoladinis pyragas, rekomenduojame 4-6 asm.
15 €/vnt (0.5 kg)

su lazdyno riešutais

Duona
4 €/vnt.

ruginė duona su saulėgrąžomis, kepaliukas

Sviestinės bandelės 0,5 kg
6 €/0,5 kg

10 bandelių

sviestines bandeles

Gaminimo instrukcijos

Kiaulienos šonkauliai su medaus glazūra

išėmus iš vakuuminio maišo, aptepti medaus glazūra ir pabaigti kepti orkaitėje, įkaitintoje iki 180°C. Kepti 20-25 min. kol gražiai apskrus.

Prancūziškas pyragas su karamelizuotais svogūnais ir ožkos sūriu (kišas)

šildyti orkaitėje, įkaitintoje iki 200°C, ~7 min. Rekomenduojama, kad sūris pradėtu tirpti ir lydytis.

Anties „paruoštukas“

antis ruošta ir ilgai kepta žemoje temperatūroje, Jums „paruoštuką“ reikės tik aptepti medaus ir garstyčių glazūra ir pabaigti kepti orkaitėje, įkaitintoje iki 160°C, kepti  ~50 min., kol gražiai apskrus.

Velingtonas

prieš kepant rekomenduojame „paruoštuką“ 1 val. palaikyti kambario temperatūroje, tuomet aptepti kiaušinio plakiniu ir dėti kepti į orkaitę, įkaitintą  iki 170°C.  Rekomenduojame kepti ~25-40 min., kol gražiai apskrus (turint termometrą „zondą“ – vidinė temperatūra 45°C.), kad jautiena būtų ne perkepusi ir vidutiniškai kepta.  Iškepto Velingtono iš karto nepjaukite, leiskite jam „pailsėti“ kambario temperatūroje 20-30 min.

Lašiša sviestinėje tešloje

„paruoštuką“ prieš kepant rekomenduojame palaikyti 1 val. kambario temperatūroje, tuomet aptepti kiaušinio plakiniu ir dėti kepti į orkaitę, įkatintą iki 170°C, kepti ~25 min., kol gražiai apskrus. Iškepus leiskite „pailsėti“ kambario temperatūroje 20-25 min.

Jaučio žandai

išėmus iš vakuuminio maišo, jaučio žandus siulome šildyti su visu padažu, tinkamo dydžio puode ar prikaistuvyje, nedidelėje kaitroje, 20-25 min. Tinkamai sušilusi mėsa turi būti labai minkšta. Šaknines daržoves galite šildyti orkaitėje, o bulvių ir salierų kremą – puode arba prikaistuvyje.

Anties kojelės konfit

išėmus iš vakuuminio maišo, anties kojeles šildykite orkaitėje, įkaitintoje iki 170°C -180°C apie 15 min. Daugiagrūdį galima šildyti puode ar didesnėje keptuvėje, kol ištirps sūris. Slyvas šildykite kartu su padažu.

SKANAUS!


Užsakymai priimami min prieš 2 dienas, tel. +37061035135, el.paštu info@restoranassiesta.lt

Užsakymus galima atsiimti restorane “Siesta” Jums patogiu laiku.

Pristatymas Kauno mieste – penktadieniais po 17 val., kaina 5€. Užsakymus nuo 100€ pristatome nemokamai.