Pavargote nuo stumdymosi parduotuvėse, sukinėjimosi virtuvėje ir nuolatinio galvos skausmo ką paruošti pietums ar vakarienei? – paskambinkite mums ir paįvairinkite savo kasdieninį meniu restorano „Siesta“ rekomenduojamais patiekalais bei pasijuskite tikru šefu: juk būtent Jūsų rankos iš orkaitės trauks ir šeimai patieks išskirtinius, su meile restorano „Siesta“ šefo ruoštus skanumynus!
Meniu Jūsų stalui
visų patiekalų kiekius paskaičiavome 4-6 asmenų kompanijai
Pagrindiniai patiekalai
pagaminsite per 20-50 min, gaminimo instrukcijos nurodytos žemiau
kimštas obuoliais, su medučio ir cinamono glazūra
ilgai kepta griliuje, su krosnyje keptomis bulvytėmis
kimšta bolivine balanda ir vaisiais
jautienos filė traškioje tešloje, su vytintu kumpiu ir grybų įdaru
su daugiagrūdžiu ir slyvomis
su šakninėmis daržovėmis ir bulvių-saliero kremu
traškioje tešloje su špinatų ir cukinijų įdaru
-
šakninės daržovės su medaus ir garstyčių glazūra (0.5kg)
-
marinuotos daržovės (0.5kg)
-
bulvių kremas (0.5kg)
-
daugiagrūdis (0.5kg)
-
krosnyje arba griliuje keptos bulvytės su prieskoniais (0.5kg)
Užkandžiai
(kišas)
su medaus ir slyvų glazūra (patiekiama šalta, nukaulinta)
plonai pjaustyta marinuota jautienos nugarinė nuo žarijų
su petražolių samanėlėmis, menkių ikrais ir marinuotais svogūnais
Duona, desertas
su lazdyno riešutais
ruginė duona su saulėgrąžomis, kepaliukas
kepaliukas
Gaminimo instrukcijos
Viščiukas
Paršiuko sprandinė
Prancūziškas pyragas su karamelizuotais svogūnais ir ožkos sūriu (kišas)
Anties „paruoštukas“
Velingtonas
prieš kepant rekomenduojame „paruoštuką“ 1 val. palaikyti kambario temperatūroje, tuomet aptepti kiaušinio plakiniu ir dėti kepti į orkaitę, įkaitintą iki 170°C. Rekomenduojame kepti ~25-40 min., kol gražiai apskrus (turint termometrą „zondą“ – vidinė temperatūra 45°C.), kad jautiena būtų ne perkepusi ir vidutiniškai kepta. Iškepto Velingtono iš karto nepjaukite, leiskite jam „pailsėti“ kambario temperatūroje 20-30 min.
Lašiša sviestinėje tešloje
„paruoštuką“ prieš kepant rekomenduojame palaikyti 1 val. kambario temperatūroje, tuomet aptepti kiaušinio plakiniu ir dėti kepti į orkaitę, įkatintą iki 170°C, kepti ~25 min., kol gražiai apskrus. Iškepus leiskite „pailsėti“ kambario temperatūroje 20-25 min.
Jaučio žandai
išėmus iš vakuuminio maišo, jaučio žandus siulome šildyti su visu padažu, tinkamo dydžio puode ar prikaistuvyje, nedidelėje kaitroje, 20-25 min. Tinkamai sušilusi mėsa turi būti labai minkšta. Šaknines daržoves galite šildyti orkaitėje, o bulvių ir salierų kremą – puode arba prikaistuvyje.
Anties kojelės konfit
išėmus iš vakuuminio maišo, anties kojeles šildykite orkaitėje, įkaitintoje iki 170°C -180°C apie 15 min. Daugiagrūdį galima šildyti puode ar didesnėje keptuvėje, kol ištirps sūris. Slyvas šildykite kartu su padažu.
SKANAUS!
Užsakymai priimami min prieš 2 dienas, tel. +37061219979, el.paštu siesta@restoranassiesta.lt
Užsakymus galima atsiimti restorane „Siesta“ Jums patogiu laiku.
Pristatymo kaina Kaune 5 Eur, užsakymus nuo 100 Eur Kauno mieste pristatome nemokamai.