Pavargote nuo stumdymosi parduotuvėse, sukinėjimosi virtuvėje ir nuolatinio galvos skausmo ką paruošti pietums ar vakarienei? – paskambinkite mums ir paįvairinkite savo kasdieninį meniu restorano “Siesta” rekomenduojamais patiekalais bei pasijuskite tikru šefu: juk būtent Jūsų rankos iš orkaitės trauks ir šeimai patieks išskirtinius, su meile restorano “Siesta” šefo ruoštus skanumynus!
Meniu Jūsų stalui
visų patiekalų kiekius paskaičiavome 4-6 asmenų kompanijai
Pagrindiniai patiekalai
pagaminsite per 20-50 min, gaminimo instrukcijos nurodytos žemiau
kimšta bolivine balanda ir vaisiais
jautienos filė traškioje tešloje, su vytintu kumpiu ir grybų įdaru
su slyvomis
traškioje tešloje su špinatų ir saliero šaknies įdaru
-
šakninės daržovės su medaus ir garstyčių glazūra (0.5kg)
-
marinuotos daržovės (0.5kg)
- daugiagrūdis (0.5kg)
-
krosnyje arba griliuje keptos bulvytės su prieskoniais (0.5kg)
- raudonojo kopūsto salotas (0.5kg)
Užkandžiai
(kišas)
su medaus ir slyvų glazūra (patiekiama šalta, nukaulinta)
Plonai pjaustyta, brandinta, kepta griliuje jautienos nugarinė su balzamo acto sirupu
Duona, desertas
su lazdyno riešutais
ruginė duona su saulėgrąžomis, kepaliukas
10 bandelių
Gaminimo instrukcijos
Kiaulienos šonkauliai su medaus glazūra
ir pabaigti kepti orkaitėje, įkaitintoje iki 180°C. Kepti 20-25 min. kol gražiai apskrus.
Prancūziškas pyragas su karamelizuotais svogūnais ir ožkos sūriu (kišas)
Anties „paruoštukas“
reikės tik aptepti medaus ir garstyčių glazūra ir pabaigti kepti orkaitėje, įkaitintoje iki 160 o C,
kepti ~50 min., kol gražiai apskrus. Anties įdarą rekomenduojame valgyti kaip garnyrą.
Velingtonas
prieš kepant rekomenduojame „paruoštuką“ 1 val. palaikyti kambario
temperatūroje, tuomet aptepti kiaušinio plakiniu ir dėti kepti į orkaitę, įkaitintą iki 170 o C.
Rekomenduojame kepti ~25-40 min., kol gražiai apskrus (turint termometrą „zondą“ – vidinė
temperatūra 45 o C.), kad jautiena būtų ne perkepusi ir vidutiniškai kepta. Iškepto Velingtono iš
karto nepjaukite, leiskite jam „pailsėti“ kambario temperatūroje 20 min.
Lašiša sviestinėje tešloje
„paruoštuką“ prieš kepant rekomenduojame palaikyti 1 val.
kambario temperatūroje, tuomet aptepti kiaušinio plakiniu ir dėti kepti į orkaitę, įkatintą iki
170 o C, kepti ~25 min, kol gražiai apskrus. Iškepus leiskite „pailsėti“ kambario temperatūroje
20 min.
Jaučio žandai
Jaučio žandai: išėmus iš vakuuminio maišo, jaučio žandus siūlome šildyti su visu padažu,
tinkamo dydžio puode ar prikaistuvyje, nedidelėje kaitroje, 20-25 min. Tinkamai sušilusi mėsa
turi būti labai minkšta.
Anties kojelės konfit
išėmus iš vakuumo maišo, anties kojeles šildykite orkaitėje, įkaitintoje
iki 170 o C -180 o C apie 15 min. Slyvas šildykite kartu su padažu.
SKANAUS!
Užsakymai priimami min prieš 2 dienas, tel. +37061035135, el.paštu info@restoranassiesta.lt
Užsakymus galima atsiimti restorane “Siesta” Jums patogiu laiku.