Pavargote nuo stumdymosi parduotuvėse, sukinėjimosi virtuvėje ir nuolatinio galvos skausmo ką paruošti pietums ar vakarienei? – paskambinkite mums ir paįvairinkite savo kasdieninį meniu restorano „Siesta“ rekomenduojamais patiekalais bei pasijuskite tikru šefu: juk būtent Jūsų rankos iš orkaitės trauks ir šeimai patieks išskirtinius, su meile restorano „Siesta“ šefo ruoštus skanumynus!

 

Meniu Jūsų stalui

visų patiekalų kiekius paskaičiavome 4-6 asmenų kompanijai


Pagrindiniai patiekalai

pagaminsite per 20-50 min, gaminimo instrukcijos nurodytos žemiau

Antis, rekomenduojame 6 asm.
35 €/vnt. (1,6-1,8kg)

kimšta bolivine balanda ir vaisiais

Velingtono kepsnys, rekomenduojame 4-6 asm.
55 €/kg

jautienos filė traškioje tešloje, su vytintu kumpiu ir grybų įdaru


Anties kojelės konfit, rekomenduojame 4-6 asm.
35 €/kg

su daugiagrūdžiu ir slyvomis

Jaučio žandai, rekomenduojame 4-6 asm.
35 €/kg

su  šakninėmis daržovėmis ir bulvių-saliero kremu

Lašišos file, rekomenduojame 4-6 asm.
40 €/kg

traškioje tešloje su špinatų ir cukinijų įdaru

Užkandžiai

Sūdytos lašišos “gravlax”, rekomenduojame 4-6 asm.
20 €/0.5kg


Roast beef, rekomenduojame 4-6 asm.
20 €/0.5kg

plonai pjaustyta marinuota jautienos nugarinė nuo žarijų

Rūkyta lydeka, rekomenduojame 4-6 asm.
15 €/0.5kg

su petražolių samanėlėmis, menkių ikrais ir marinuotais svogūnais

Rūkyta lydeka restoranas Siesta

Duona, desertas

Šokoladinis pyragas, rekomenduojame 4-6 asm.
15 €/0,5kg

su lazdyno riešutais

Duona
4 €/vnt.

ruginė duona su saulėgrąžomis, kepaliukas

Sviestinė duona brioche
6 €/vnt.

kepaliukas

Gaminimo instrukcijos

 

Anties „paruoštukas“

antis ruošta ir ilgai kepta žemoje temperatūroje, Jums „paruoštuką“ reikės tik aptepti medaus ir garstyčių glazūra ir pabaigti kepti orkaitėje, įkaitintoje iki 160°C, kepti  ~50 min., kol gražiai apskrus.

 

Velingtonas

prieš kepant rekomenduojame „paruoštuką“ 1 val. palaikyti kambario temperatūroje, tuomet aptepti kiaušinio plakiniu ir dėti kepti į orkaitę, įkaitintą  iki 170°C.  Rekomenduojame kepti ~25-40 min., kol gražiai apskrus (turint termometrą „zondą“ – vidinė temperatūra 45°C.), kad jautiena būtų ne perkepusi ir vidutiniškai kepta.  Iškepto Velingtono iš karto nepjaukite, leiskite jam „pailsėti“ kambario temperatūroje 20-30 min.

 

Lašiša sviestinėje tešloje

„paruoštuką“ prieš kepant rekomenduojame palaikyti 1 val. kambario temperatūroje, tuomet aptepti kiaušinio plakiniu ir dėti kepti į orkaitę, įkatintą iki 170°C, kepti ~25 min., kol gražiai apskrus. Iškepus leiskite „pailsėti“ kambario temperatūroje 20-25 min.

 

Jaučio žandai

išėmus iš vakuuminio maišo, jaučio žandus siulome šildyti su visu padažu, tinkamo dydžio puode ar prikaistuvyje, nedidelėje kaitroje, 20-25 min. Tinkamai sušilusi mėsa turi būti labai minkšta. Šaknines daržoves galite šildyti orkaitėje, o bulvių ir salierų kremą – puode arba prikaistuvyje.

 

Anties kojelės konfit

išėmus iš vakuuminio maišo, anties kojeles šildykite orkaitėje, įkaitintoje iki 170°C -180°C apie 15 min. Daugiagrūdį galima šildyti puode ar didesnėje keptuvėje, kol ištirps sūris. Slyvas šildykite kartu su padažu.

 

SKANAUS!


 

Užsakymai priimami min prieš 2 dienas, tel. +37061219979, el.paštu siesta@restoranassiesta.lt

Užsakymus galima atsiimti restorane „Siesta“ Jums patogiu laiku.

Pristatymo kaina Kaune 5 Eur, užsakymus nuo 100 Eur Kauno mieste pristatome nemokamai.