Pavargote nuo stumdymosi parduotuvėse, sukinėjimosi virtuvėje ir nuolatinio galvos skausmo ką paruošti pietums ar vakarienei? – paskambinkite mums ir paįvairinkite savo kasdieninį meniu restorano „Siesta“ rekomenduojamais patiekalais bei pasijuskite tikru šefu: juk būtent Jūsų rankos iš orkaitės trauks ir šeimai patieks išskirtinius, su meile restorano „Siesta“ šefo ruoštus skanumynus!

 

Meniu Jūsų stalui

visų patiekalų kiekius paskaičiavome 4-6 asmenų kompanijai


Pagrindiniai patiekalai

pagaminsite per 20-50 min, gaminimo instrukcijos nurodytos žemiau

Viščiukas, rekomenduojame 4-6 asm.
30 €/vnt. (1.6 - 1.8 kg)

kimštas obuoliais, su medučio ir cinamono glazūra

Minkšta paršiuko sprandinė, rekomenduojame 4-6 asm.
30 €/vnt. (1 kg)

ilgai kepta griliuje, su krosnyje keptomis bulvytėmis

 

Antis, rekomenduojame 6 asm.
35 €/vnt. (1.6 - 1.8 kg)

kimšta bolivine balanda ir vaisiais

Velingtono kepsnys, rekomenduojame 4-6 asm.
55 €/vnt. (1 kg)

jautienos filė traškioje tešloje, su vytintu kumpiu ir grybų įdaru

Anties kojelės konfit, rekomenduojame 4-6 asm.
35 €/vnt. (1 kg)

su daugiagrūdžiu ir slyvomis

Jaučio žandai, rekomenduojame 4-6 asm.
35 €/vnt. (1 kg)

su  šakninėmis daržovėmis ir bulvių-saliero kremu

Lašišos file, rekomenduojame 4-6 asm.
40 €/vnt. (1 kg)

traškioje tešloje su špinatų ir cukinijų įdaru

Papildomai užsakomi garnyrai
5 €/vnt. (0.5kg)

  • šakninės daržovės su medaus ir garstyčių glazūra (0.5kg)

  • marinuotos daržovės (0.5kg)

  • bulvių kremas (0.5kg)

  • daugiagrūdis (0.5kg)

  • krosnyje arba griliuje keptos bulvytės su prieskoniais (0.5kg)

 

Užkandžiai

Anties kepenėlių paštetas, rekomenduojame 8-10 asm.
30 €/vnt. (1 kg)

 

Prancūziškas pyragas su karamelizuotais svogūnais ir ožkos sūriu, rekomenduojame 4-6 asm.
15 €/vnt. (1 kg)

(kišas)

Ilgai marinuota, krosnyje kepta antis , rekomenduojame 4-6 asm.
25 €/vnt. (0.8-1 kg)

su medaus ir slyvų glazūra (patiekiama šalta, nukaulinta)

Sūdytos lašišos “gravlax”, rekomenduojame 4-6 asm.
20 €/vnt. (0.5kg)


Roast beef, rekomenduojame 4-6 asm.
20 €/vnt. (0.5kg)

plonai pjaustyta marinuota jautienos nugarinė nuo žarijų

Rūkyta lydeka, rekomenduojame 4-6 asm.
15 €/vnt. (0.5kg)

su petražolių samanėlėmis, menkių ikrais ir marinuotais svogūnais

Rūkyta lydeka restoranas Siesta

Duona, desertas

Tiramisu, rekomenduojame 6 asm.
18 €/vnt (0,6kg)

Vanilinė pana kota su karamelizuotomis vyšniomis, rekomenduojame 6 asm.
18 €/vnt. (0.6 kg)

Šokoladinis pyragas, rekomenduojame 4-6 asm.
15 €/vnt (0.5 kg)

su lazdyno riešutais

Duona
4 €/vnt.

ruginė duona su saulėgrąžomis, kepaliukas

Sviestinė duona brioche
6 €/vnt.

kepaliukas

Gaminimo instrukcijos

 

 

Viščiukas 

viščiukas ruoštas ir ilgai keptas žemoje temperatūroje. Jums „paruoštuką“ reikės tik aptepti medaus ir garstyčių glazūra ir pabaigti kepti orkaitėje, įkaitintoje iki 160°C, kepti  ~45 min., kol gražiai apskrus.
 

Paršiuko sprandinė

išėmus iš vakuuminio maišo, sprandinę siulome šildyti su visu padažu, tinkamo dydžio puode ar prikaistuvyje, nedidelėje kaitroje, ~25 min. Tinkamai sušilusi mėsa turi būti labai minkšta.

Prancūziškas pyragas su karamelizuotais svogūnais ir ožkos sūriu (kišas)

šildyti orkaitėje, įkaitintoje iki 200°C, ~7 min. Rekomenduojama, kad sūris pradėtu tirpti ir lydytis.
 

Anties „paruoštukas“

antis ruošta ir ilgai kepta žemoje temperatūroje, Jums „paruoštuką“ reikės tik aptepti medaus ir garstyčių glazūra ir pabaigti kepti orkaitėje, įkaitintoje iki 160°C, kepti  ~50 min., kol gražiai apskrus.
 

Velingtonas

prieš kepant rekomenduojame „paruoštuką“ 1 val. palaikyti kambario temperatūroje, tuomet aptepti kiaušinio plakiniu ir dėti kepti į orkaitę, įkaitintą  iki 170°C.  Rekomenduojame kepti ~25-40 min., kol gražiai apskrus (turint termometrą „zondą“ – vidinė temperatūra 45°C.), kad jautiena būtų ne perkepusi ir vidutiniškai kepta.  Iškepto Velingtono iš karto nepjaukite, leiskite jam „pailsėti“ kambario temperatūroje 20-30 min.

 

Lašiša sviestinėje tešloje

„paruoštuką“ prieš kepant rekomenduojame palaikyti 1 val. kambario temperatūroje, tuomet aptepti kiaušinio plakiniu ir dėti kepti į orkaitę, įkatintą iki 170°C, kepti ~25 min., kol gražiai apskrus. Iškepus leiskite „pailsėti“ kambario temperatūroje 20-25 min.

 

Jaučio žandai

išėmus iš vakuuminio maišo, jaučio žandus siulome šildyti su visu padažu, tinkamo dydžio puode ar prikaistuvyje, nedidelėje kaitroje, 20-25 min. Tinkamai sušilusi mėsa turi būti labai minkšta. Šaknines daržoves galite šildyti orkaitėje, o bulvių ir salierų kremą – puode arba prikaistuvyje.

 

Anties kojelės konfit

išėmus iš vakuuminio maišo, anties kojeles šildykite orkaitėje, įkaitintoje iki 170°C -180°C apie 15 min. Daugiagrūdį galima šildyti puode ar didesnėje keptuvėje, kol ištirps sūris. Slyvas šildykite kartu su padažu.

 

SKANAUS!


 

Užsakymai priimami min prieš 2 dienas, tel. +37061219979, el.paštu siesta@restoranassiesta.lt

Užsakymus galima atsiimti restorane „Siesta“ Jums patogiu laiku.

Pristatymo kaina Kaune 5 Eur, užsakymus nuo 100 Eur Kauno mieste pristatome nemokamai.