Lietuvai 100: gastronominė kelionė
Šiemet švenčiame ypatingą datą – modernios Lietuvos šimtąjį gimtadienį. Per visą šalį vilnijančią šventinių renginių, sveikinimų ir džiaugsmo bangą papildome ir mes: tuo, ką mokame geriausiai – gastronomine kelione, skirta Lietuvos valstybės šimtmečiui paminėti.
Talentingasis mūsų virtuvės šefas Jaroslav Orševski savaip interpretuoja pastarąjį Lietuvos šimtmetį ir kviečia į teminę trijų dalių vakarienę, kurioje laukia išmoningi, gardžiausiomis istorijomis apipinti autoriniai patiekalai ir gurmaniška kelionė per visą šimtą Lietuvos metų.
Reikia užuominų? Jaroslav kelias jų pateikia: juoda, gyva, su natūraliu raugu iškepta duona, skaninta… sorų kruopų spragėsiais! Lietuviškas, bet su ryškiomis Prancūzijos ir Amerikos natomis užkandis – porų terinas su vėžių uodegėlėmis. Raugintos daržovės, įpintos į pagrindinio patiekalo audinį. Ir, žinoma, desertas: vaikystę menantis zefyras, melancholiškos vasaros uogos ir retro dvasios kupinas šokoladas.
Jaroslav Orševski: „Kas kito per šį šimtą metų? Visu pirma, keitėmės mes: tapome laisvi, nepriklausomi, ir pagaliau galėjome pilnais plaučiais rėkti žodį LAISVĖ. Taip kartais jaučiamės ir virtuvėje, galėdami įgyvendinti savo mintis, pademonstruoti gebėjimus. O galiausiai, matydami šypsenas svečių veiduose, žinome, kad einam teisinga linkme“.
Jūsų šypsenos lauksime sausio 18 d., 19 val. – teminėje vakarienėje Lietuvai 100: gastronominė kelionė
Registruotis galite jau šiandien: tel. 8-614-98198 arba el. paštu info@restoranassiesta.lt
Vakaro vedėjas: Andrius Smilga (opaopa.lt) ir restorano „Siesta“ šefas Jaroslav Orševski
Lietuvos šimtmečio minėjimo trijų dalių vakarienė: restorano „Siesta“ virėjų komanda
Vakaro kaina: 25 Eur / asmeniui, mokama iš anksto pavedimu